Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Συνεισφόρα γονέων στην αθλητική ανάπτυξη.

Η συνεισφορά των γονέων στην αθλητική ανάπτυξη είναι βασική γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι γονείς να αναλογιστούν, να προβληματιστούν και να ακολουθήσουν τις εξεις συμβουλές.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
1. Να σέβονται τον προπονητή. Με αυτόν τον τρόπο διδάσκουν στα παιδιά τους τον σεβασμό.
2. Να δημιουργήσουν ένα κλίμα θετικής επικοινωνίας με το να επισκέπτονται τακτικά την ακαδημία, με το να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ακαδημίας ή ακόμη με ένα τηλέφωνο.

3. Να μη μιλούν κατά την διάρκεια της προπόνησης στο παιδί τους, διότι έτσι παρεμποδίζουν το έργο του προπονητή, ενώ παράλληλα δεν αναπτύσσεται η αυτονομία και η ανεξαρτησία των παιδιών.
4. Να δείξουν εμπιστοσύνη στον προπονητή και παράλληλα να του δώσουν τη δυνατότητα να παίρνει πρωτοβουλίες για την πορεία της απόδοσης των παιδιών τους.
5. Να συνεργαστούν με τον προπονητή, στην περίπτωση που αυτός θελήσει να συλλέξει πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Είναι φυσικό, ότι η εντύπωση που σχηματίζει για τους αθλητές δεν θα είναι τόσο ακριβής, εάν στηριχθεί μόνο στην επαφή που έχει μαζί τους κατά την διάρκεια της προπόνησης.
6. Να προσκομίσουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ από τον οικογενειακό τους γιατρό. (Προτείνεται Υπέρηχο-καρδιογράφημα από Καρδιολόγο γιατρό).

Αγαπητοί γονείς,  
Παρακαλώ επευφημείτε το παιδί σας, αλλά απέχετε από το να του φωνάζετε. Κατά την διάρκεια των αγώνων, παρακαλώ συνειδητοποιήστε ότι τους καθοδηγεί ο προπονητής τους, γι΄ αυτό σας παρακαλώ μην προσπαθήσετε να τους αποσπάσετε την προσοχή τους από αυτόν. Αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση, με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση τους. Παρακαλώ να ενθαρρύνετε και να χειροκροτείτε και τις δύο ομάδες, αλλά μην δίνετε «οδηγίες». Ενθαρρύνετε το παιδί σας, για να είναι παρόν σε όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις και να προσέρχεστε σε όσους περισσότερο αγώνες και προπονήσεις μπορείτε. Επιβεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, εσείς τα αγαπάτε. Μη συγκρίνετε το παιδί σας με τους συναθλητές του. Αντίθετα, δώστε βάρος στην ατομική του επίδοση και στις προσπάθειες του να βελτιωθεί.
 Οι 6 κουβέντες που πρέπει να λέει κάθε γονιός στον ποδοσφαιριστή γιό του,
   Οι έννοιες Ομάδα, Συμμετέχω, Συμπαίκτης, Άμυνα, Επίθεση, Ισοπαλία, Ήττα, Νίκη, Σεβασμός, Εκτίμηση, Αυτοπειθαρχία, Πειθαρχία, Στόχος, Έπαθλο δεν αφορούν αυστηρά και μόνο το ποδόσφαιρο.
  Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η αγάπη των παιδιών γι΄αυτό μπορεί να γίνει το κατάλληλο όχημα για να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά και το πολύτιμο παιχνίδι της ζωής. Χρησιμοποιείστε το ποδόσφαιρο σαν μια ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο με το παιδί σας. Έτσι κι αλλιώς δεν έχετε την ευκαιρία να βρίσκεστε μέσα στην τάξη του σχολείου του, συνεπώς αυτή είναι η μοναδική σας – ίσως – ευκαιρία να δείτε πως το παιδί σας μαθαίνει και πως συνεργάζεται με τους άλλους.

Πριν το παιχνίδι:
1. Σ΄ αγαπώ
2. Καλή επιτυχία
3. Κοίτα να περάσεις καλά
Μετά το παιχνίδι:
1. Σ΄ αγαπώ
2. Μ΄ αρέσει να σε βλέπω να παίζεις
3.Τι θέλεις να φας