Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

el clasico ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ φωτογραφίες










Στο -1 από την κορυφή βρίσκεται, πλέον, η Μπαρτσελόνα, η οποία άλωσε με 4-3 το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου με διαιτητικά λάθη, δοκάρι και αποβολή.
Το τέλειο ξεκίνημα έκανε στο ματς η Μπαρτσελόνα. Στο 4' ο Νεϊμάρ έστειλε προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε στο 8' με τον Μέσι να σερβίρει στον Ινιέστα και αυτός με «κεραυνό» να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο.
Η Ρεάλ δεν «πάγωσε». Προσπάθησε να αντιδράσει και στο 13' το άγγιξε… Ο Ντι Μαρία έκανε «σόλο» ενέργεια, έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Μπενζεμά που από πλεονεκτική θέση όντας αφύλακτος σούταρε άουτ. Και αφού στο 15' η «βασίλισσα» γλίτωσε το 2-0 με τον Μέσι καταδιωκόμενος από τον Ράμος να πλασάρει άουτ, ήρθε στο 20' ο Μπενζεμά να πάρει το αίμα του πίσω…
Ο Ντι Μαρία έκανε σέντρα-διαβήτη με τον Γάλλο σούπερ σταρ να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βαλδές. Και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Καταλανοί, ήρθε η πλήρης ανατροπή στο ματς με τους ίδιους, μάλιστα, πρωταγωνιστές. Ο Ντι Μαρία έκανε άλλη μία μπαλιά με μοιρογνωμόνιο, ο Μπενζεμά κοντρόλαρε, πλάσαρε και έγραψε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας», η οποία στο 26' είδε τον Πικέ να σώζει πάνω στη γραμμή και να στερεί από τον δις σκόρερ της το χατ-τρικ διατηρώντας τους «μπλαουγκράνα» μέσα στο ματς.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς πάει για 2-1 στο ημίχρονο, ήρθε ο Μέσι στο 42' να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην άμυνα της Ρεάλ και να ισοφαρίσει. Το 2-2 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, μιας και στο 45' ο Μπενζεμά έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά η κατάληξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε.
Στην έναρξη του β' ημίχρονου η Ρεάλ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, αφού είδε στο 52' τον Μπενζεμά να αστοχεί μετά από ενέργεια του Μπέιλ και να της κάνει «δώρο» στο 54' ο Μαγιένκο.
Ο διεθνής ρέφερι είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Αλβες στον Ρονάλντο, έδειξε «άσπρη βούλα» και ένα λεπτό αργότερα ο «CR-7» έδωσε το προβάδισμα στους «μπλάνκος».
Και αφού έκανε ένα λάθος, ο Μαγιένκο έσπευσε να το διορθώσει με δεύτερο, εις βάρος αυτή τη φορά της Ρεάλ… Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ο Ράμος τον ανέτρεψε, αποβλήθηκε και η Μπαρτσελόνα κερδίζοντας «μούφα» πέναλτι να γράφει με τον Μέσι το 3-3.
Με δεδομένο το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ρεάλ ήταν αναγκασμένη να παίξει λίγο πιο παθητικά εν συγκρίσει με την παρουσία της στο ματς πριν την αποβολή. Και ο Αντσελότι το έδειξε άμεσα με την αντικατάσταση του Μπενζεμά με τον Βαράν, την ώρα που ο Τάτα Μαρτίνο δεν ρίσκαρε, απλά φρέσκαρε την ομάδα του. Και στο 74' η Μπάρτσα άγγιξε το 4ο γκολ με το σουτ του Αλβες, όμως, να κτυπά στο δεξί δοκάρι του Λόπεθ.
Το 4-3 φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και εν τέλει αυτό έγινε. Στο 83' ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε τον Ινιέστα και ο Μέσι στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Ευστόχησε, έκανε το 4-3 και έδωσε το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να πανηγυρίσει μία νίκη που τη φέρνει στο -1 από την κορυφή.
πηγή:SentraGoal